Преди втория мандат -  анализ на политолог, психолог и комуникационен експерт

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Аз бях от анализаторите, които още в началото предупреждаваха, че това правителство няма да завърши добре. Тези хора не отговаряха на изискванията една формация да успява в политиката - да има опит, специфично образование в сферата на политиката, ясни приоритети и ценностна комбинация, така че да си пасват политическите формации в управляващата коалиция, много добра предварителна организация, която да разпише приоритетите, които да бъдат много добре стиковани, а не нахвърля, както е в случая, и много добра организационна култура, която включва умение да взимаш решение с компромис и консенсус. Това заяви в студиото на “Говори сега” политическият психолог проф. Антоанета Христова.

За политолога Христо Панчугов причината за проваления първи мандат е, че управляващите “не знаеха какво искат”.

“Въпреки, че се направи опит за програма с ясен времеви хоризонт от 6 месеца, да е подредено, да се определят задачите, които да се свършат за тези 6 месеца, отново се върнахме назад и казаха, че нямат 121 депутати”, каза той и допълни: “Отдавна е очевидно, че единствената управленска формула, която може да продължи известно време в рамките на този парламент, е свързана с подобен подход - политики с ясен времеви хоризонт и търсене на плаващи мнозинства - не на един, втори, трети депутат по кьошетата, а разговор за политическата промяна.”

Според все повече “излиза на дневен ред, че това са хора, абсолютно неспособни да видят повече от три седмици напред - да разсъждават какви са последиците от техните действия”.

По думите на комуникационния експерт Любомир Аламанов ГЕРБ изпраща противоречиви послания с цел да объркат публиката, което е “стара практика и прийом на тази политическа формация”.

“На никого не му се ходи на избори. Понятно е желанието да се намерят депутати, които да подкрепят предложението”, каза той.

Какво още каза анализаторите вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад